pl de la Corona i c/Anselm Clavé de Granollers

Transformar l’antiga carretera de Barcelona en un passeig pels ciutadans. Es potencia el carrer com a eix cultural, comercial, festiu i lúdic. Es construeix una plataforma única, amb paviment de pedra natural i arbres a una banda que van canviant de sentit. Es projecten unes estructures en forma de L i de I, colocades al llarg del carrer, enfrentades, de forma seriada e intermitent per a ser objecte transformador. Aquestes estructures suporten la iluminació, i com si fossin els primers gegants d’una rua imaginària transiten pel carrer, marcant el temps. La llum ilumina el passeig i es dibuixa a si mateixa.

Les places es tracten com espais de calma dins la ciutat. Zones de descans entre el tràfec del carrer, inserides al passeig, modificant el temps, i de caràcter molt diferent. La plaça de la Corona tindrà una filera d’arbres més al mig, trencant la visió infinita de la carretera de Barcelona, convertint-se en un petit bosc d’on la natura sorgeix del subsòl com un estat latent. La plaça Maluquer, entre el casc antic i el passeig es planteja com una catifa per a diverses activitats. L’entrada al refugi de la guerra civil i la torre medieval trobada durant les obres conviuen amb l’activitat intensa del lloc. La plaça Perpinyà és la més urbana de totes. Dos plàtans que cal conservar just al mig de l’espai dónen la pauta de treball. Parelles d’arbres suren sobre un paviment sense direccions. Peces d’una escultura de l’Efraïm Rodríguez conviuen entre les llambordes que envolten els arbres.

Situació   c/Anselm Clavé, Granollers   Client   Ajuntament de Granollers   Superfície   14.228m2   Pressupost   4.100.000€   Concurs   2003   1er premi   Projecte   2008   Finalitzat   2011